Τοποθεσία

Παραλία Μεταμόρφωσης

T.K 63078 Ελλάδα

[email protected]

test

Μεταμόρφωση

Η Μεταμόρφωση βρίσκεται στο βοριοδυτικό τμήμα της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Το χωριό έχει περίπου 400 μόνιμους κατοίκους και απέχει 32χλμ από τον Πολύγυρο και 98χλμ από την Θεσσαλονίκη.
Οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης είναι πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή. Είναι πολύ φιλόξενοι και πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ντόπιους και τους ξένους τουρίστες.
Ως τουριστικό χωριό είναι ίσως το πιο όμορφο της Βόρειας Ελλάδας. Είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά με πεύκα, δίπλα στη θάλασσα. Οι χρυσές αμμουδιές, τα καταγάλανα και κρυστάλινα νερά της θάλασσας σε συνδυασμό με τις δαντελωτές παραλίες, καθηστούν την Μεταμόρφωση πολύ δημοφιλή προορισμό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η γεωγραφική της τοποθεσία είναι ένας από τους λόγους που κάνουν την Μεταμόρφωση να έχει το καλύτερο κλίμα στην Ελλάδα (ήπιο), διότι έχει δροσερό καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα, χωρίς υγρασία, ένας πολύ σπάνιος συνδυασμός που λίγοι γνωρίζουν.

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Παιδείας το 1950, διάλεξε απ’όλα τα χωριά της Β. Ελλάδας, την Μεταμόρφωση για να δημιουργήσει το πρώτο στρατόπεδο, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Σιθωνία

Η Σιθωνία είναι η δεύτερη χερσόνησος της Χαλκιδικής. Στην Σιθωνία μπορείτε να βρείτε την ιδανική αρμονία βουνού και θάλασσας. Είναι το μέρος όπου η άψογη ομορφιά των μεσογειακών πεύκων, οι λευκές αμμώδεις παραλίες, τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και το μπλε του ουρανού συνεπέρνει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή.

Το συναρπαστικό τοπίο προσελκύει τους τουρίστες κάθε τύπου, ιδιαίτερα τους λάτρεις της φύσης που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της ζωής. Στη Σιθωνία μπορείτε να βρείτε πολλών ειδών παραλίες, ερημικές ή πολυσύχναστες, γεμάτες πεύκα, όπου η θάλασσα και ο ουρανός προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση.

Εκτός από την φυσική ομορφιά, η Σιθωνία προσφέρει πολλές μοντέρνες και πολυτελείς τουριστικές εγκαταστάσεις, ορισμένες από τις οποίες λειτουργούν όλο το χρόνο. Στη Σιθωνία υπάρχουν πολλά καταστήματα και πολλά είδη δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, καταδύσεις, ψάρεμα, ποδηλασία, γκολφ, τένις, θαλάσσια σπορ και ιππασία μέσα στα δάση πεύκων, ασύγκριτη εμπειρία σε όλη την Ελλάδα.

Η νυχτερινή ζωή στη Σιθωνία συνδέεται κυρίως με τα θέρετρα, αλλά υπάρχουν και πολλά εξωτικά μπαρ σε παραλίες που βρίσκονται σε πανέμορφους όρμους.

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε